7 Tips bij het dragen van stay-up panty's

Stay ups, of hold up panty's zijn zelfophoudende nylon kousen (panty's zonder broekje). Deze hebben aan de bovenkant een elastische band waarin siliconen randen zijn verwerkt die plakken op de bovenbenen.

1. Dé gouden tip; gebruik een warm washandje

  • trek de stay-up kousen eerst goed aan;
  • sla dan de band terug en ga met een washandje met warm water over de siliconen randen heen.

Hiermee maak je de siliconen randen in de band van je stay-ups tegelijk schoon en warm, daardoor blijven ze het best op je huid plakken.

2. Gebruik geen bodylotion, crème of bad-olie

Doe geen bodylotion of crème op je benen en gebruik geen bad-olie als je stay-ups draagt. Lotion, crème of olie verzadigen de siliconen banden van de stay-ups, waardoor deze eerder naar beneden zakken.

3. Kwaliteit maakt verschil

De ene zelfophoudende kous is de andere niet. Kwaliteit zie je en voel je: de kousen zijn heerlijk zacht om te dragen en je benen zien er op hun mooist uit. In de regel blijven deze stay-ups ook veel beter zitten. De grote merken gebruiken een betere kwaliteit siliconen, verdeeld over meerdere brede siliconenbanden. Het zijn vooral deze siliconen banden aan de binnenkant van de stay-ups die ervoor moet zorgen dat ze op je dijbeen blijven zitten.

4. Kies de goede maat

Je wilt kousen die de juiste lengte hebben voor je benen en waarvan de band niet te strak of te ruim is. Het is belangrijk dat de band van de stay-up kousen mooi aan op de bovenkant van je dijbenen aansluit en dat de siliconenband niet te wijd is, want dan zakken de kousen alsnog af. Maar ze mogen natuurlijk ook niet te strak zitten.

Sommige merken gebruiken de schoenmaat als een indicatie, maar dat zegt niet altijd alles. Gelukkig werken steeds meer merken met lengte en gewicht voor de maat.

5. Houd ze warm

De siliconen banden in de stay-ups plakken het best als ze op lichaamstemperatuur zijn. Zorg bij erg koud weer dat de sliconenbanden eerst warm zijn, voordat jer ermee de deur uit gaat. Daarna houdt je lichaam ze op temperatuur.

6. Was je stay-ups in koud water

Was zelfophoudende kousen in lauwwarm of koud water, niet in heet water want dan verliest de siliconenband kracht.
Gebruik ook geen wasverzachter, omdat dit de elasthan die voor de rek zorgt snel beschadigd.

7. Noodmaatregel

Mochten je kousen in de loop van de dag toch afzakken, dan kun je als noodmaatregel met wat lauw-warm water de siliconenband bevochtigen. De band gaat dan meestal beter kleven.

 

Persoonlijk advies

Voor meer informatie over welke stay-up het best voor je is, kun je het best langs komen in onze winkel in Uden. Bij twijfel kan je een showmodel passen en je krijgt professioneel advies. Als een bezoek aan onze winkel niet mogelijk is, kun je natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor een persoonlijk advies.