Mijn mandje 0 items: € 0,00

default_caresse caresse_de

Massage en support

Bij veel mensen die de dag staand of zittend doorbrengen, ontstaan in de loop van de dag vaak klachten als vermoeide benen, opgezwollen enkels, zware benen, pijn of kramp in de onderbenen.

Veel klachten ontstaan:

  • bij een staand beroep
  • tijdens vlieg- en busreizen (lange tijd zitten en staan)

 

Massage of support kousen en panty's voorkomen deze klachten. Zij helpen de doorbloeding van de benen, met van beneden naar boven afnemende druk.

Door de sterke druk op de enkels, die naar boven toe steeds minder wordt, worden de bloedvaten ondersteund in hun stuwende werking.

Massage en support kousen en panty's zijn verdeeld in klasses, met steeds hogere druk. De klasses voor deze niet-medische steunkousen:

I licht 6-8 mmHg 
II gemiddeld 10-12 mmHg
III sterk 14-16 mmHg
IV zeer sterk 15-20 mmHg

 

Massage

Klasse I en II hebben een licht massage effect, dat bij mensen die geen tot weinig klachten over hun benen hebben zorgt voor een lichte-benen effect. Bij een staand beroep is dit vaak al voldoende om vermoeide en opgezwolle benen te voorkomen. Ook spataders kunnen hiermee voorkomen worden.

Reizen

Bij reizen wordt minimaal klasse II support aanbevolen. Het beste effect wordt bereikt door deze support kousen of panty's niet alleen de dag van de reis te dragen, maar ook de dag ervoor en de dag erna.

Medisch

De kousen en panty's die wij verkopen zijn geen medische steunkousen. Deze mogen vanaf klasse II ook alleen verkocht worden op medisch advies en na aangemeten te zijn door een expert. Onze support kousen en panty's hebben een drukniveau dat maximaal oploopt tot 20 mmHg.

Europese druk-klasses voor medische steunkousen:

A zeer mild 10-14 mmHg 
I Mild 15-21mmHg
II gemiddeld 23-32 mmHg
III sterk 34-46 mmHg
IV zeer sterk >49 mmHg

Moment...

{{var product.name}}

Verder winkelen
Naar de kassa