Mijn mandje 0 items: € 0,00

default_caresse caresse_de

Alles over shapewear

Shapewear ouderwets en onplezierig? Tegenwoordig zijn de corrigerende items onherkenbaar vergeleken met de ouderwetse modellen van vroeger, waarmee een vrouw van knie tot schouders zat ingesnoerd. Steeds meer is shapewear adembenemend en doet het niet onder voor de mooiste lingerie. Het zijn speelse, uitdagende, trendy, stijlvolle en natuurlijk comfortabele items. Perfect om je little black dress een nóg mooiere fit te geven, of om de laatste bobbeltjes onder je zakelijke outfit mee weg te werken. En soms zelfs te mooi om bedekt te laten...

 

Vergeet je maat, ontdek je vorm

Er zijn verschillende vrouwenvormen zoals appelvorm, de peervorm en de banaanvorm. Het ideale figurr noemen we het zandloperfiguur. Voor alle verschillende vormen zijn er ook verschillende soorten shapewear.

Appelvorm

Heb je een volle buste en slanke benen, maar zitten de rondingen van je lichaam juist rond je buik? Dan heb je een appelvorm. Je kunt je taille minimaliseren met een corrigerende slip met hoge taille, een corrigerende top, of een corrigerende onderjurk.

Peervorm

Wanneer je heupen en dijen breder zijn dan je bovenlichaam, dan heb je een peervorm. Bij een peervorm wil je dat je heupen wat slanker lijken. Dit kan door een corrigerende short te dragen met korte of lange pijpjes. Draag je een jurk dan is een shapewearjurk of rok die ook de bovenbenen corrigeert zeer geschikt.

Banaanvorm

Heb je geen stevige borsten en dito billen, spreken we van een banaanvorm. De banaanvorm hoeft geen probleemzones te camoufleren maar het kan zijn dat je graag een broek draagt en dan billen wilt hebben, of wel eens met een decolleté wil verschijnen: een slip met vulling bij de billen of een push-up beha biedt dan de oplossing.

 

Zandloperfiguur

Heb je brede heupen en een volle boezem, dan heb je een klassiek vrouwelijk zandloperfiguur. Bij een zandloperfiguur heb je vrouwelijke rondingen, die je nog kan stroomlijnen met een shapewearjurkje, slip of top om eventuele 'love handles' in toom te houden.

 

Wat vinden vrouwen belangrijk aan shapewear?

In een groot europees onderzoek is aan vrouwen gevraagd wat zij het belangrijkst vinden aan shapewear en wat hun grootste bezwaren zijn tegen shapewear zoals die vroeger bestond (bron:Invista). Shapewear moet:

  • De hele dag comfortabel blijven zitten (92%);
  • Goed passen (88%);
  • Licht op de huid zitten, je moet er goed in kunnen bewegen (88%);
  • Zorgen dat het figuur mooier uitkomt (88%).
  • een zelfverzekerd gevoel geven (82%)

  Vrouwen doen graag wat extra's om er goed uit te zien en zich zelfverzekerd te voelen, maar laten zich niet meer in een keurslijf persen. Vroeger had je corsetten (letterlijk keurslijf) en steunkousen die strak en oncomfortabel zaten. Tegenwoordig is er een nieuwe kwaliteit Lycra, waarmee comfortabele en goed ventilerende stoffen gemaakt worden die aanvoelen aan als een tweede huid. Het zit onzichtbaar onder kleding en zorgt ervoor dat de kleding mooi valt. Klik hier om naar onze shapewear collectie te gaan.

Moment...

{{var product.name}}

Verder winkelen
Naar de kassa